Romania 2009 – RO

Misiunea John Militaru a facut la finalul anului 2009 o bucurie copiilor din Romania. Claudia Miitaru alaturi de Golea Gore administratorul misiunii din Romania au distribuit personal cadouri de craciun copiilor din sudul Romaniei dar si din  judetul Constanta.

In ciuda vremii nefavorabile, am continuat misiunea conform planului. Am adus bucuriii in sufletele a 530 de copii cu situatie familiala grea.
96 de familii au fost ajutate pentru prima oara de John Militaru Ministries. Criza financiara  afecteaza tot mai mult familiile care oricum traiau sub limita saraciei.Din cauza pierderii locurilor de munca, multi dintre ei pur si simplu nu au ce manca, cu atat mai putin sa cumpere cadouri de craciun. Imaginile pe care vi le prezentam sunt o dovada a generozitatii dumneavoastra, cei care ne sprijiniti financiar.
Au fost cumparate 200 de paini cu intentia de a le oferi celor din localitatea Rast, impreuna cu cadourile pt copii. Din cauza zapezilor care au blocat drumurile timp de o saptamana, planul s-a schimbat. Cele 200 de paini au fost impartite unei cantine din Ocna de Mures. si locuitorilor unui cartier foarte sarac din Campia Turzii.
Cand vremea s-a mai incalzit , ne-am deplasat in localitatea Maiag din Judetul Gorj o zona arida si saraca in care oameniii nu au avut parte pana  acum de nici un ajutor ce genul acesta. Ce bucurie le-am facut acestor oamenii aflati in nevoie in preajma sarbatorilor pentru a avea parte de o masa imbelsugata dar si de cateva cadouri pe care sa le imparta copiilor. Pentru majoritatea, singura sursa de venit este pensia agricola a unui memrbu al familiei care nu depaseste 120 de dolari pe luna.


Apoi am oprit pe rand in localitatile Jeana Veche, Burila Mica si Patulele din judetul Mehedinti. Aici, 165 de copii au primit cadouri de craciun.
Incepand cu 2005 , misiunea John Militaru se opreste in fiecare an in aceste localitati, pentru a face de craciun, o bucurie copiilor.
Intre craciun si anul nou, am facut al doilea drum, in Eforie Nord si Techirghiol. Lumea frumoasa cu care sunteti obisnuiti cand mergeti la mare este total diferita de viata localnicilor din aceasta zona care lupta pentru supravetire in fiecare zi.Unii dintre ei nu au nici curent electric si  traiesc in cele mai primtive conditii posibile asa cum vedeti in imagini.In aceasta zona traiesc aproape  19 natiuni, multi dintre ei fiind turci ramasi in zona de cateva generatii. Si aici posibilitatea de a gasi ceva de lucru este foarte mica, unii muncesc cu ziua pentru a supravietui.Am dristribuit alimente de baza la 56 de familii si cadouri de craciun la 110 copii.
A treia si ultima oprire am facut-o dupa anul nou in orasul Bailesti si comuna Rast care acum ceva timp a fost aproape distrusa de apele Dunarii. Aici am dat cadouri la 135 de copii.
Vrem sa va imaginati cata bucurie ati adus in viata unui copil care pentru prima data a strans in brate un ursulet. De aceea misiunea John Militaru va incurajeaza fiti alaturi de noi si in continuare. In numele celor ce au primit si au simtit bucurie in caminele lor de sarbatori cu ajutorul dumneavoastra, va multumim pentru generozitatea si rugaciunea dumneavoastra.

Avem incredere ca si in continuare veti fi alaturi de noi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *